Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Srecazel

Nimi: Srecazel "Zel"
Ikä: 38 kuuta (3 vuotta)
Rotu: Bordercollie
Emo: tuntematon
Isä: tuntematon
Sisarukset: tuntematon
Kumppani: -
Jälkeläiset: -
Lauma: Castigator
Asema: Mysti
Sukupuoli: Uros
Pelaaja: Dee

Luonne: Zel on ennen kaikkea hyvin uskollinen ja rohkea collie, joka ei pelkää vaarantaa omaakaan henkeään suojellakseen laumaansa ja alfaansa. Urokseen on helppo tutustua ja siitä saa erittäin uskollisen ystävän tai kumppanin. Kovin helposti koira ei menetä hermojaan, ja vaikka siinä onnistuisikin, ei sitä välttämättä edes huomaa leppoisasta Zelistä. Yksi huono puoli tässä luonteenpiirteessä on, uros on nimittäin erittäin huono sanomaan mitään suoraan, jolloin jäävät omat tunteet aina vasta toiselle sijalle ja toisten tunteet menevät aina edelle. Ei se kuitenkaan valehtele, jättää vain kaiken itsestään sanomatta ja puhuu mieluummin muista. Zel pyrkii luomaan mahdollisimman hyvät suhteet kaikkiin laumansa jäseniin, sillä se uskoo siitä olevan hyötyä ja onhan se myös hyvin seurallinen ja sosiaalinen. Zeliä voisi myös helposti kuvailla sanaparilla "kaikkien kaveri", ainakin tähän uros kovasti pyrkii. Paimen on hyvin tarkka, ettei vain vahingossakaan loukkaa ketään ja on heti pyytämässä anteeksi, jos alkaa näyttää siltä, että se olisi satuttanut jotakuta sanomisillaan tai tekemisillään.

Ulkonäkö: Zel on yllättävän hoikka ja sirohko urokseksi, siinä on paljon feminiinisiä piirteitä, mutta korkeutta siltä löytyy kuitenkin bordercollielle kunnioitettavat 60cm. Se johtuu enimmäkseen uroksen pitkistä jaloista, joista onkin hyötyä mystin asemassa. Zelin kuono on melko siro, kapeahko ja pitkä, kirsu on musta ja huulet melko tiukat ja vaaleanpunaiset. Silmät ovat melko pienehköt, niissä on valpas katse ja väriltään ne ovat ruskeat. Zelin tuuhean turkin ansiosta se kestääkin kylmää mainiosti, mutta sille tulee helposti kuuma ja kesällä uros ei juuri muuta teekään kuin läähätä, auringon paistaessa se hakeutuu mieluusti varjoon. Väriltään se on perinteinen mustavalkea, mutta kuviointi on hiukan harvinaisempi - pää on melkein kokonaan valkoinen lukuunottamatta päälakea, korvia ja silmien päällä olevia mustia läiskiä. Vasemman korvan päällä oleva läiskä ylettää melkein kuonoon asti, mutta oikean korvan läiskä jää vain korvan alueelle. Zelin korvat ovat melko suuret ja pystyt, rentoutuessa uroksen vasen korva kuitenkin yleensä lerpahtaa ja jää puolipystyksi.

Muuta:
- Zelin koko nimi Srecazel muodostuu serbialaisesta sanasta sreća joka tarkoittaa onnea ja romanialaisesta sanasta zel joka tarkoittaa intoa
- Zel ei tiedä, että Senka ei ole sen oikea emo
Kuva 1 || Kuva 2 || Kuva 3 || Kuva 4

Menneisyys: Zelin menneisyys on hiukan kyseenalainen, kaikki mitä tiedetään on, että sen emo synnytti pentunsa Serbian ja Unkarin rajalle väsyneenä, nälkäisenä ja huonokuntoisena. Pennut olisivat kuolleet pian, ellei lähellä metsästänyt kulkukoiranaaras olisi löytänyt niitä ja ottanut hoitaakseen oman ainokaisensa lisäksi. Loppujen lopuksi Zel oli ainoa joka selvisi ja sen Senka-nimellä kulkeva sijaisemo nimesi sen Srećazeliksi. Zel lähti omille teilleen vajaan vuoden ikäisenä vastuuttomana penskana ja löysi viimein Castigatoriin. Onnekseen se otettiin laumaan mukaan ja se pääsi kapaksi.

Suhteet: -

©2019 .ıI Supravi Iı. - suntuubi.com