Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Dorjevin

Nimi: Dorjevin "Jevi"
Ikä: 36 kuuta (3 vuotta)
Rotu: tiibetinmastiffi
Emo: Dakini
Isä: tuntematon
Sisarukset: -
Kumppani: -
Jälkeläiset: -
Lauma: Castigator
Asema: Orio
Sukupuoli: Uros
Pelaaja: Frosty

Luonne: Itsepäinen, itsenäinen ja omanarvontuntoinen, näin voisi Jeviä kuvailla. Se ei kumartele ja pokkuroi ketään eikä mitään, vaikka ylempiarvoisiaan kunnioittaakin ja käskyjä noudattaa. Karhumainen koira ei siedä nenilleen hyppimistä, sellaisesta saa vaivanpalkaksi kumean murinan. Koira ei puhu ellei ole asiaa ja hänestä saakin usein kylmäkiskoisen ja juron ensivaikutelman. Uusia laumaan liittyneitä kohtaan mastiffi onkin kylmäkiskoinen ja juro, se ei tee tuttavuutta ennen kuin on muodostanut jonkinlaisen mielikuvan siitä, mikä tulokas on koiriaan. Jevi pitää tiukasti kiinni päätöksistään eikä sen päätä saa helpolla käännettyä, jos se jotain on päättänyt. Mielipiteitään muista koirista se tosin on valmis muuttamaan, niin positiiviseen kuin negatiiviseenkin suuntaan.
Valtavan ja jyhkeän koiran ulkonäkö pettää tietyllä tapaa: vaikka se näyttääkin jurolta ja kenties pelottavaltakin, totuus on toinen. Vaikka Jevi saattaakin murista nenilleen hyppivälle varsin äkäisesti, on säyseä ja järkevä otus varsin mukavaa seuraa jos hänen kanssaan on hyvissä väleissä. Uros on asiamies: se pysyy faktoissa, ei höpötä turhia ja spekuloi vain kun kokee sen tarpeelliseksi. Joutavanpäiväistä höpöttelyä se ei pahemmin harrasta. Mastiffista saa hyvinkin helposti seuraa joko leikki- tai harjoitustappeluun ja jos pentuvahtia tarvitsee niin Jevi on valmiina auttamaan, pikkuiset karvapallot sulattavat sen sydämen vaikkeivät vakaat kasvot hymyyn taivukaan. Se on hyvä kuuntelija ja kuunteleekin mielellään, ellei puheenaihe ole täysin tyhjänpäiväinen. Jevi on luotettava uros, se ei valehtelusta perusta ja pitää sille uskotut asiat omana tietonaan jos on tarvis.
Laumalleen ehdottoman uskollinen Jevi on täysin valmis uhraamaan oman henkensä laumansa puolesta, jos siihen on tarve. Säyseästä mastiffista kuoriutuu taistelutilanteessa ärhäkkä hyökkäysvaunu, joka vihan vimmassa hutkii etutassuillaan ja käyttelee vahvoja leukojaan huoleti. Vaikka lauman laki sanookin että ongelmatilanteissa pitää selvitä itse, Jevi on kyllä valmiina avustamaan jos tilanne, olipa se mikä hyvänsä, käy liian vaaralliseksi, vaikka muuten pysyykin sivustakatsojan roolissa. Emojen ja pentujen suojeleminen on sille erityisen tärkeää ja jos tarve vaatii, mastiffi rynnistää suojelemaan niitä. Ei Jevi kuitenkaan suinpäin ole hyökkäilemässä, kärsivällisen luonnon omaavana se odottaa käskyä tai arvioi tilanteen itse ja päättää sitten, hyökkääkö.

Ulkonäkö: Jevi on suurikokoinen ja jykevä koira, jonka voimakkaassa olemuksessa on jotain karhumaista. Säkäkorkeutta sille on siunaantunut kunnioitettavat 76 cm. Tuuhean ja paksun turkin alla piilee voimakkaat lihakset ja voimaa uroksella riittää. Väriltään karvapehko on mustaa, tassut, vatsanalus ja silmien päällä olevat "ajovalot" taasen punaisenruskeaa. Turkin päällyskarva on pitkää ja sileää, pohjavilla lyhyempää ja tiheää, joka luo erinomaisen lämmöneristyksen. Kasvoissa turkki on lyhyintä, kaulassa ja niskassa pisintä, kuin leijonan harja. Kirsu on pikimusta, samoin anturat ja kynnet. Päässä tuuhean karvan keskeltä katselevat syvänruskeat silmät. Tassut Jevillä ovat suuret ja jykevät, niillä on hyvä kävellä hankalammassakin maastossa ja hutkia vihollisia tai ryppyileviä laumatovereitakin korville. Jykevissä leuoissa riittää puruvoimaa, se yhdistettynä teräviin valkoisiin hampaisiin tekee Jevin puremasta varsin vaarallisen. Pitänee vielä mainita että uroon vasemmanpuoleisesta luppakorvasta on purtu pala pois.

Muuta:
Kuva
- Nimi tulee sanoista dorje (tiibetiä, "jotain tuhoutumatonta, joka voi läpäistä kaiken muun") ja evin (kurdinkieltä, rakkaus)
- Hyökkääjä saa usein suuhunsa lähinnä turkkia eikä osu ihoon

Menneisyys: Jevi syntyi Romanian pohjoispuolella Dakini-nimeä kantavalle tiibetinmastiffinartulle. Neljän pennun pentueesta se oli ainut, joka jäi henkiin muiden joko synnyttyä kuolleina tai kuoltua pian synnytyksen jälkeen. Isästään pennulla ei ollut muuta tietoa kuin emolta kuultu tieto siitä, että Jevin tuuhea turkki oli isäukon peruja. Itsepäinen ja itsenäinen pentu oli hankala koulutettava ja loppujen lopuksi omistajat päätyivät hylkäämään vuoden ikäiseksi ehtineen mastiffiuroon. Jevi eli yksinäisen villikoiran elämää puolitoistavuosikkaaksi asti ja menetti siinä sivussa palan korvaansa tappelussa, kunnes päätyi Castigatorin lauman alueelle. Voimakasluontoinen ja ulkonäöltään vaikuttava nuori koira päätyi lauman jäseneksi.

Suhteet: -

©2019 .ıI Supravi Iı. - suntuubi.com