Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Vetra

Nimi: Vetra
Ikä: 6 kuuta
Rotu: Bordercollie x Itä-euroopanpaimenkoira
Emo: Willow
Isä: Ryan
Sisarukset: Buuku ♂ , Ivery
Kumppani: -
Jälkeläiset: -
Lauma: Fighters
Asema: Pentu
Sukupuoli: Narttu
Pelaaja: Rawca

Luonne: Totta kai pienessä pennussa on energiaa, ja kun Vetra ei sairasta, se on täysin kykenemätön olemaan hetkeäkään paikallaan. Heiveröisyydestään johtuen leikki kuitenkin loppuu äkkiä jonkinlaiseen pahoinvointiin. Sairausherkkyytensä vuoksi pentu viettää paljon aikaa thera-isänsä kanssa, ja siitä tuleekin varsinainen isäntyttö. Isänsä tavoin Vetrasta tulee aika nuorena vakavamielinen tyyppi, joka myös tykästyy vanhollisiin tapoihin, jotka näkyvät vähän isästä. Toisin sanoen, pentuna Vetra yrittää ottaa Ryanista mallia kaikessa, niin hyvässä kuin pahassa. Narttu siis on asioita pohtiva koira, joka ei kumminkaan pelkää sanoa kantaansa asioihin. Pentuna Vetra on hyvin tunnollinen säännöille, ja se saattanee helposti kannella muiden koirien tekemisistä. Sisaruksiaan se kuitenkin suosii, eikä petä niitä elleivät ne mene Vetran mielestä tekemään jotain tosi tosi tyhmää. (Tai jätä Vetraa jostain ulkopuolelle) Vieraita kohtaan Vetra on aika ujo, ja piiloutuu tuttujen koirien joukkoon, jos sellainen on mahdollista. Ehkä epäileväinen on parempi sana kuvaamaan nartun suhtautumista outoihin koiriin, sillä sen ujous näkyy vihamielisyytenä. Vetra on jokseenkin negatiivisella asenteella tulokkaita kohtaan, huomaa niistä helpommin huonot kuin hyvät puolet ja voi mennä pitkänkin aikaa, ennen kuin pennun oikea, puheliaampi puoli tulee uuden tuttavuuden tietoon.

Ulkonäkö: Collie-emostaan ja paimenkoira-isästään Vetra näyttää ulkomuodoltaan enemmän itä-euroopanpaimenkoiralta. Vetran turkki on yllättävän lyhyttä, itse asiassa lyhyempää kuin sen isällä. Nartun karva on silkinpehmeää ja tiheää. Sen ruumis on kuitenkin pitkänomainen, ja selkä laskeutuu aavistuksen alaspäin kuten saksanpaimenkoirilla ja itä-euroopanpaimenkoirilla. Isäänsä ja muihin itä-eurooppalaisiin tai sakemanneihin Vetra on kuitenkin hoikka ja korkearyhtisempi. Sen säkäkorkeus on 63cm, mutta korkeamman olemuksen tuovat pitkät jalat ja kaula. Vetran pää on pieni ja siroluinen ja sen isot pystyt korvat näyttävät vähän isoilta päähän verrattuna.
Pentueensa nuorin Vetra syntyi luonnonvalkoisena, värin vaihdellessa vähän kellertävään eri valosta riippuen. Sellaiseksi nartun luultiin jäävän, mutta pentu alkoi tummeta pian. Ensin se muuttui hiekanvaaleaksi, sitten beigeksi ja vuodenikään mennessä sen turkki saisi sekaisin vaaleanruskeita karvoja, jotka saavat turkkiin kullankeltaisen, metallisen sävyn. (Kuva) Narttu on yksivärinen, eikä sen turkissa ole selkeitä merkkejä. Ainoastaan sen hännäntyvi, korvantaukset ja kaulansivustat, silmänympärykset ja takatassut ovat muutaman asteen lähempänä ruskeaa, kuin muu keho. Vatsa on vähän selkää vaaleampi, mutta sävyero on niin pieni, ettei sitä meinaa huomata. Ehkä koko narttu tummenee ikääntyessään beigen tummempiin sävyihin. Vetra kuitenkin on tullut enemmän emoonsa; se on siro ja hoikka ja vaalean värinen. Sen silmätkin ovat keltaiset kuten emolla ja harmikseen narttu on perinyt emonsa alttiuden tartuntoihin. Sen kirsu ja kynnet ovat ruskeat ja iho vaaleanpunainen, mikä tekee siitä vähän tavallista alttiimmat palamiselle auringossa. Vetralla on ainakin pentuna aina jotain vaivaa, mutta eniten sitä haittaa huono ruokahalu, eikä pentu muutenkaan tunnu saavan lihaa luiden päälle. Samankokoisiin pentuihin verrattuna se on pieni ja heiveröinen sekä väsyy muita nopeammin leikeissä.

Muuta:
Pentuväritys || Aikuisväritys || Aikuisääninäyte

Menneisyys: Vetra syntyi Fighters-laumaan, thera Ryanin ja daskala Willowin pentueeseen. Vetra oli kolmesta pennusta nuorin, vaalein ja heiveröisin, mutta sai nimen ennen sisartaan Iveryä ja veljeään Buukua.

Suhteet: -

Ryan || Isä

Willow || Emo

 

 

 

©2019 .ıI Supravi Iı. - suntuubi.com