Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Aluski

Nimi: Aluski
Ikä: 61 kuuta (4,7 vuotta)
Rotu: Utonagankoira
Emo: Shineside’s Elementary School
Isä: Vaskiniemen Armahdus
Sisarukset: Ammo ♂
Kumppani: -
Jälkeläiset: -
Lauma: Fighters
Asema: Daskala
Skp: Narttu
Pelaaja: Rölli

Luonne: Aluskin luonteessa ei ole mitään ihmeellistä tai tajunnanräjäyttävää. Narttu on sopivan ailahtelevainen; hän osaa olla erittäin mukava ystävä, kuuntelijana tai hölösuuna, hän osaa olla kiusoitteleva pikkukakara tai hermonsa kasassa pitävä kylmäpää. Hän osaa olla rakastava kumppani tai inhoa tunteva vihamies. Hän osaa myös olla taisteluissa armoton vihollinen, fyysisellä tasolla. Pitkävihaisuus ei kuulu tämän koiran tapoihin. Kaikkea hän ei tietyisi osaa, joten vahvuudet ja heikkoudet tulevat esiin pelin aikana.
Laumahenki on Aluskille tärkeä asia, sillä yksin narttu ei pärjäisi. Hänellä ei ole johtajaluonnetta, mutta narttu omaa tietyt prioriteetit joita tahtoisi muidenkin noudattavan. Ei ’nuoleskele’ ketään, vaan kasvattaa omaa mainettaan ja paikkaansa laumassa tekojen kautta.
Pähkinänkuoressa Aluski on hyvin perinteisen, ailahtelevan luonteen omaava koira. Luonnetta tullaan muokkaamaan pelin aikana tarkemmaksi

Ulkonäkö: Katso kuvat! Aluski on ruumiinrakenteeltaan varsin neliömäinen ja pitkä, säkäkorkeutta nartulta löytyy 70 cm. Häntä on puolipitkä. Lavat ovat pienet ja eteenasettuneet, lautaset taasen ovat suuret. Selkä on melko pitkä. Kaula on sopivan korkealla, pää on pikkuisen pieni muuhun kehoon verrattuna. Otsa on korkea, korvat suuret ja kuono susimaisen pitkä. Vaikka Aluskilla on hassu ruumiinrakenne, osaa narttu käyttää kehoaan. Lautaset ovat voimakkaat, samoin selkä.
Aluskin karvoitus on puolipitkää, tuuheaa ja tuo mieleen malamuutin. Häntä on erityisen pöyheä. Talviturkki kasvaa lähes kaksinkertaiseksi kesäkarvaan verrattuna, sillä se on tarkoitettu -25 asteen pakkasiin. Tosin Romanian leudot talvet pikkuhiljaa vähentävät talviturkin määrää.
Karva on pääosin ruskean eri sävyissä. Selän alueen väri taipuu enemmän mustaan. Jalat ovat ulkopuolelta osittain valkoiset, sisäpuolelta kokonaan. Rinnassa on valkoinen laikku. Lisäksi korvien sisukset, posket, suupielet ja kuononalus ovat valkoisia.
Aluskilla on lisäksi kesykoira-ajoistaa yhä hänelle kuulunut musta nahkapanta, jossa on kolion muotoinen metallilaatta

Muuta:
Aluskin veressä on saksanpaimenkoiraa (29%), huskya (38.5%) ja alaskanmalamuuttia (32.5%). Hänen isä on 30% sakemanni, 38% malamuutti ja 32% husky. Aluskin emä on 18% sakemanni, 49% malamuutti ja 33% husky.
Pelkää korkeita paikkoja.
Kuva1 || Kuva2 || Kuva3 || Talviturkki


Menneisyys:
Aluski syntyi Venäjälle, Kurskin pieneen kaupunkiin. Samaan pentueeseen syntyi vain kaksi pentua, Aluski ja hänen veljensä Ammo. Pentue oli ensimmäinen Siisille – heidän emonsa – ja hänen kasvattajilleen. Pennut saivat alkunsa kuitenkin kasvattajien Suomen-reissulla, jonka vuoksi sisaruksien isä on samanrotuinen Aarni. Pentue ei kuitenkaan suinkaan ollut vahinko, vaan hyvin suunniteltu. Pentueen oli tarkoitus aloittaa uusi utonagankoirien kasvatuksen sukupolvi.
Kummatkin pennut, Aluski ja Ammo, jäivät Venäjälle kasvamaan. Tosin kun pennut täyttivät vuoden, Ammo lähti Suomeen Aarnin kasvattajien luokse. Aluskia alettiin käyttämään muutamissa näyttelyissä ikään kuin testaamassa, olisiko hänestä tullut hyvä emo seuraavalle pentueelle, mutta jokaisesta kehästä poistuttiin pettymyksellä. Aluskilla oli vääränlainen ruumiinrakenne, vaikka hän olikin terve.
Niinpä Aluskilla ei teetetty pentuetta, mikä oli harmi; hänellä kun oli niin kaunis turkki, joka olisi voinut periytyä. Hän jäi kuitenkin kasvattajilleen kotikoiraksi, ja kahden ikävuoden kohdalla nartulla olikin jo lauma pikkusisaruksia jaloissa pyörimässä.
Kuinka hän sitten päätyi Romaniaan? Aluskin kasvattajat olivat suuria vampyyrifaneja, ja heillä oli tapana osallistua vuotuisiin Dracula-juhliin jotka järjestettiin niin ikään Romaniassa. Narttu pääsi kasvattajiensa mukaan reissun päälle ollessaan kolme ja puoli vuotta, sillä se oli viimeinen heidän yhteinen matka. Aluski oltaisiin sen jälkeen myyty uuteen kotiin, sillä hänellä ei enää ollut ’tarkoitusta’ kasvatussuunnitelmassa. Mutta kasvattajat pitivät tästä nartusta ja halusivat viettää hänen kanssaan vielä aikaa.
Juhlahumun kiihkeimpänä yönä Aluski lähti kasvattajiensa kanssa torille nauttimaan illasta. Se ilta olisi ollut muuten täydellinen ilotulituksineen ja riemuitsevine ihmisineen, ellei joku ahne mies olisi varastanut Aluskia. Aluski kuljetettiin yhdessä yössä aina Romanian pääkaupungista Bucharestistä keskimaahan, pikkukaupunkiin nimeltä Sibiu. Siellä narttu myytiin hyvään hintaan ja majoitettiin pienen omakotitalon pihalle vahtikoiraksi.
Vuoden Aluski asui siinä talossa, kunnes narttu eräällä vapaalla aamulenkillä lähti jäniksen hajun perään. Hän löysi ja tappoi jäniksen, mutta ei enää löytänyt takaisin kotitalolle. Sinne Aluski jäi, itsekseen metsään tietämättä mitä tehdä. Emme tiedä etsittiinkö häntä, mutta kukaan ei ainakaan löytänyt Aluskia.

Suhteet: -

 

©2019 .ıI Supravi Iı. - suntuubi.com