Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lyac

Nimi: Lyac
Ikä: 4 kuuta
Rotu: Koirasusi (75% koira, mm. Garafianpaimenkoiraa)
Emo: Czya
Isä: Norok
Sisarukset: Isla ♀, Kujo
Kumppani: -
Jälkeläiset: -
Lauma: Fighters
Asema: Pentu
Sukupuoli: Uros
Pelaaja: Rawca

Luonne: Jo alusta asti, pikkupennusta lähtien Lyac osoitti suurta itsevarmuutta ja isänsä kaltaista viehätystä vaaroihin ja toimintaan. Pentuu haluaa mennä tutkimaan paikkoja, eikä kaipaa aikuisten tukea rinnalleen. Totta kai pentua joskus pelottaa uudet paikat ja jutut, mutta Lyac on itsenäinen riiviö, joka ei ole heti menossa ulisten emonsa luokse pillittämään. Itse asiassa, niin pentu ei tee koskaan, ei edes silloin jos sattuu tai tapahtuu jotain muuta oikeasti itkemisen arvoista. Viimeistään pennun mieli kovettuu, kun se joutuu ensimmäisiin ongelmiin ja onnettomuuksiinsa. Lyac alkaa pian inhota hellyyden osoituksia jopa  perheen keskeisessä rauhassa. Pentu käyttäytyy kuin kapinanuori, ja sillä on lähes aina jotain moittimista asioista, ja joka haluaa näyttää kovalta kaikkien edessä. Lyacilla on tavattoman huono tuuri, se joutuu aina ongelmiin ja sille ei tunnu tulevan vastaan päivää jolloin jotain ikävää ei sattuisi. Tosin, asiaan voi vaikuttaa myös se, että pentu alkaa jo pienenä, onnettomuuksien kautta omata hyvin negatiivista ja katkeraa ajattelutapaa. Eikä asiaa auta yhtään se, että Lyac on suorasanainen, ärhäkkä juttelukaveri. Lyac ei ole koira, jota säännöt sitoisivat tai rangaistukset pelottaisivat. Se meinaa tehdä aina sääntöjä vastaan, koska säännöt kieltävät kaikkea kivaa ja jännittävää. Muutoinkin säännöt ja kiellot saavat pennun tuntemaan olonsa vangituksi, ja sitähän tämä omapäinen nuorikko ei halua. Lyac ei kaipaa muita määräämään sen elämää, ja se on valmis hylkäämään ystävät jos niiden näkemys eroaa sen näkemyksestä. Ystävänä Lyac siis on hallitseva ja dominoiva, uros, joka ei katso hyvällä sen mielipiteestä eroavaa ehdotusta. Leikkiessä ja mielipiteen ilmaisussa Lyac ei tunne rajoitteita väkivallan kanssa, ja joskus se vahingossakin puree liian kovaa. Onnekseen Lyac ei tunne kaipaavan paljoa ystäviä, vaan se on enemmän yksineläjä. Maailmaa ja muita koiria kohtaan Lyac voi vaikuttaa aika välinpitämättömältä ja muita vihaavalta, mutta sisaruksiaan ja perhettään kohtaan pentu tuntee jonkin verran velvollisuutta ja lähimmäisenrakkautta. Ainakin pentuaikanaan...

Ulkonäkö: Pentueensa keskimmäinen Lyac ei ole erikoisen suurikokoinen, kuten isänsä Norok on. Lyacin säkäkorkeus yltää noin 65cm, uros sentään pääsee emoaan korkeammaksi. Niin luonteessaan kuin ulkonäössään Lyac muistuttaa paljon isäänsä. Sen rakenne on varsin susimainen. Lyacin selkä on suora ja pitkä, ja koira kantaa häntäänsä susimaisesti alhaalla, mutta kiihdyksissään se usein nousee selkälinjaa ylemmäs. Korvat ovat terävät, pystyt ja aika lyhyet. Myös kuono on päähän verrattuna lyhyt, mutta pää on muutoin leveä. Uroksen jalat ovat hieman lyhyet runkoon verrattuna, rintakehä on leveä ja kaula pitkä. Lyacin turkki on paksua ja tiheää ja isänsä tavoin sen turkki on tummanruksea. Lyacin väritykseen on kumminkin sekoittunut emon punertavaa sävyä, joten pentu on useankin asteen vaaleampi kuin isänsä. Turkki on tasaisen värinen, eikä Lyacilla ole vaaleampia alueita, tai merkkejä missään osassa kehoaan. Myös silmät ja kirsu ovat ruskeat. Uros on ehkä perinyt emonsa silmien värin, mutta pennun kova ja kylmä katse on kaukana emon ystävällisistä silmistä.

Muuta:
Kuva || Ääninäyte (Aikuisena) || Nimi lausutaan "liak", nimellä ei ole merkitystä? Medium content koirasusi.

Menneisyys: Lyac syntyi Fighters-laumaan isoveljensä Kujon ja pikkusiskonsa Islan kanssa. Lyacin emo oli Czya-niminen garafianpaimenkoira, joka toimi laumassa daskalana ja isä oli orio, koirasusi Norok. Perhe asui vähän syrjässä Fightersin kokousaukiosta, pesässä kallion halkeamassa. Lyac tulee olemaan varsinainen riiviö.

Suhteet: -

©2019 .ıI Supravi Iı. - suntuubi.com