Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Czya

Nimi: Czya
Ikä: 49 kuuta (4 vuotta)
Sukupuoli: Narttu
Rotu: Garafianpaimenkoira
Emo: Tuntematon
Isä: Tuntematon
Sisarukset: Tuntematon
Kumppani: Norok
Jälkeläiset: Kujo ♂, Lyac ♂, Isla 
Lauma: Fighters
Asema: Daskala
Pelaaja: Rawca

Luonne: Garafiannarttu on elämäniloinen, ja ystävällinen koira, jonka päähän mahtuu rutkasti älliä ja viisauttakin. Czya osaa miettiä ennen kuin tekee mitään, mutta siitä huolimatta se on vähän heittäytyjä persoona, joka lähtee –olonsa turvalliseksi tuntiessaan- puolituttujen mukaan ties mitä seikkailuja vetelemään. Czya ei ole paikkalinnun oloinen koira, vaan tuolla riittää energiaa lähteä minne vain, milloin vain. Pentumainen riehakkuus on kuitenkin jo väistynyt lähes nelivuotiaan nartun mielestä, mutta voi olla varma, että hymy ei ikinä hyydy Czyan kasvoilta. Puuhkahäntä ei ole tappelijatyyppiä, vaan kohdatessaan toisen koiran pyrkii narttu rauhanomaiseen tapaamiseen. Czya ei jää väittelemään, vaan epämukavassa tilanteessa lähtee paikalta, jos sellainen on mahdollista. Poikkeus tietenkin lauman alueita puolustaessa, mutta yksin ollessaan se mieluummin ajattelee omaa etuaan, ja hakee ikävän tunkeilijan kohdalla apua laumasta. Czya on luotettava ystävä, joka osaa pitää hauskaa, mutta myös kuunnella ja vaalia salaisuuksia, eikä yksinäisyys kuulu nartun sielunmaisemaan.

Ulkonäkö: Czya on ihan muavan näköinen, hoikka, tuuhea turkkinen narttu, jonka säkäkorkeus yltää 60 cm. Garafian turkki on pääväriltään lämpimän oranssi, joskin kellertävämpi karva luo vähän vaihtelua. Vaaleampaa turkkia on selkeimmin vatsassa, harteiden rastikuviossa sekä koiran häntä ja takareidet erottuvat räikeän keltaisina, muuten oranssista takamuksesta. Turkki on keskipitkää ja pörröistä, pituuden kasvaessa muutaman sentin poskilla, vatsassa ja hännässä. Pehmeä turkki ei kuitenkaan peittele nartun hoikkaa olemusta, ja tosi asia on, että Czya on varsin hintelän näköinen. Aliravittu, tai huonokuntoinen tämä energinen koira ei kuitenkaan ole. Pitkä, kapea selkä tuo mukanaan yllättävää notkeutta, ja ketteryyttä, mutta mikään fyysisistä taidoista ei ole huomiota herättävän hyvä. Czya on hyvin pitkälle sellainen tavis, joka ei ole erikoisemman nopea, voimakas tai kestäväkään. Kaikki tuollaiset taidot taitavat olla typykällä aikalailla samoissa lukemissa ja todella hyvästä peruskunnostaan huolimatta Czya tuntuu häviävän kisailut aina. Nartun polkuanturat ja kirsu ovat pikimustat, ja silmät lämpimän ruskeat.

Muuta:
Syntynyt villinä, mutta tietää ihmisistä jonkin verran. Liittyi Nefroon pian lauman perustamisen jälkeen, ennen sitä on eleillyt erakkona.
Jotta pelitoveri hämmentyisi; rooliteksteissä narttua kuvaavia sanoja ovat rodun mukaan "garafia" sekä turkin värityksen mukaan "porkkana". Joskus saattaa näkyä myös nimitys "puuhkahäntä", mutta se on harvinaisempi.
Kuva1 || Kuva2

Menneisyys: Czya syntyi villinä, joten sillä ei ole paljoa kokemusta ihmisistä. Narttu eli vanhempiensa kansa 2-vuotiaaksi asti, kunnes lähti omille teilleen. Melkein kolmevuotiaana se liittyi Nefro nimiseen laumaan, mutta sielläkään narttu ei ehtinyt olla kauaa, kun Nefron välit osoittautuivat rakoileviksi. Eräänä kesäpäivä narttu oli rajojensa ulkopuolella metsiä tutkimassa, ja tapasi muurahaispesään pudonneen uroksen, jonka nimi oli Norok. Tuo koira osoittaitui nopeasti hauskaksi seuraksi, ja autettuaan sen turkista muurahaiset pois, alkoi kaksikon yhteinen taival. Ensin he tapasivat kaksi muuta koiraa, erakko Ryanin ja sen mukana kulkeneen collienarttu Willowin. Willow oli kuulemma ollut myös Nefrossa, mutta oli päätynyt kulkemaan Ryanin mukaan. Tuohon narttuun Czya ystävystyi nopeasti, kun taas sen kumppaniin Ryaniin tykästyminen vei piedemmän aikaa.
Norok lähti viemään koko poppoota laumansa Fightersin luokse, ja porukalle sattui ja tapahtui matkalla vuorten ylitse. Mutta paras asia mikä siellä sattui, oli se, että jo vähän ihastunut Czya sai huomata rakastuneensa Norokiin ja nartun onneksi uroksella oli samankaltaisia tunteita Czyaa kohtaan. Koirasudesta Czya sitten sai itselleen puolison, ja collienartusta uuden ystävän, kun Willow päätti jäädä Ryanin kanssa laumaan. Czya elätteli jo pilvilinnoja pennuista Norokin kanssa, mutta koirasusi ei tuntunut aluksi olevan idean kannalla. Mutta ei Czyan tarvinnut kuin kauniisti pyytää... Kohta ystävättäret, Willow ja Czya kumpikin odottivat uroksilleen pentuja. Pentueista ensin syntyi Willowin ja Ryanin muksut, Ivery, Buuku ja Vetra. Tuolloin Czyan oma tiineys oli vasta puolessa välissä. Porkkananartulle oli vain hyvä, että ystävä sai pennut ensin, jotta Czya saattoi totutella pentujen hoitamiseen. Ei nartulla ollut mitään pentuja vastaan, sillä oli jo kauan ennen pentujen syntymää voimakas äidinvaisto. Mutta synnytys sitä jännitti, eikä asiaa helpottanut jatkuva tiineydestä johtuva pahoinvointi. Omia pentujaan odotellessaan Czya halusi olla kokoajan hoitamassa Iveryä, Buukua ja Vetraa, ja toivoi pääsevänsä tädin asemaan Wilon pennuille.

Suhteet:
Tärkeät ylinnä - Uusin yllä

Norok || "Voiko Norok ymmärtää miten iloiseksi se minut tekee jo pelkällä hullunkurisella virneellään ja syötävän suloisella katseellaan? Ei ehkä, mutta toivon todella, että se tietää, miten paljon rakastan sitä, enkä kadu yhtään vietettyä hetkeä sen kanssa. Norok voisi vähän kerätä itsevarmuutta isäroolinsa kanssa, uskoisi jo että hyvin se isukkina osaa olla."

Willow || "Willow on minulle läheinen ystävätär, jonka kanssa uskallan jakaa ilot ja surut, oli asia millainen tahansa. Ihanaa, että pentumme saavat kasvaa yhdessä. Wilon pitää vain sanoa, jos haluaa taukoa omista riiviöistään, Czya-täti ottaa ne mielellään hoitoon!"Ryan || "Ryan osaa olla ylimielinen ja konservatiivinen tyyppi, mutta ehkä ikää tekee sellaiseksi. Silloin kun Ryanilla kestää huumorintaju, on se ihan mukavaa seuraa, mutta useinmiten se on turhan vakavamielinen. Miten Wilon kaltainen, positiivinen nuori narttu rakastui tämmeiseen jöröön? Luotan Ryaniin kuitenkin täysin, hän on uskollinen laumatoveri, joka hoitaa theranhommansa. Ryan on teoillaan osoittanut olevansa hyvä koira, ja joskus vanhuksen suusta tulee ihan elämänviisauksia... Siis jos Ryan malttaisi pitää muistonsa kurissa, ja keskittyä nykyhetkeen!"

©2019 .ıI Supravi Iı. - suntuubi.com