Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ryan

Nimi: Ryan
Ikä: 84 kuuta (7 vuotta)
Rotu: Itä-euroopanpaimenkoira
Emo: Tuntematon
Isä: Tuntematon
Sisarukset: Tuntematon
Kumppani: Willow
Jälkeläiset: Ivery ♀, Buuku ♂, Vetra
Lauma: Fighters
Asema: Thera
Sukupuoli: Uros
Pelaaja: Rawca

Luonne: Ryanin olemus huokuu kylmää tyyneyttä , voimaa ja itsevarmuutta. Ehkä ikänsä nojalla tuo vaikuttaa hyvin kokeneelta ja sen myötä älykkäältäkin, vaikka Ryania ei kannata mennä sanomaan vanhaksi koiran itsensä kuullen, Ryan ei jokseenkin osaa hyväksyä lähestyvää vanhuuden haurautta. Päällisin puolin uros on hillitty ja jopa vaisu, mutta se ei tarkoita etteikö Ryanilla olisi jotain sanottavaa. Uroksen tapoihin ei vain kuulu möläytellä turhia mutta muiden mielestä voi olla rasittavaa uroksen tapa jäädä jaarittelemaan syvällisiä. Varsin nopeat hoksottimet omaavalla koiralla on kylmä pää lähes missä tahansa tilanteessa eikä tuo alennu haukkumaan muita, eikä ole heti kurkussa kiinni. Jos uros jostain syystä kuitenkin menettää malttinsa, kannattaa pysyä poissa tuon tieltä. Ryan on oman itsensä herra, joka ei kumartele tai nöyristele oikeastaan kenellekään, mutta osoittaa kunnioituksensa omalla tavallaan; rehdillä käytöksellään, ystävällisyydellään ja lojaaliudellaan. Matka Ryanin luottamukseen ei ole se kaikista suorin reitti ja jos sen kerran pettää, ei se luultavasti koskaan palaa ennalleen. Ryan ei kuitenkaan ole muita kohtaan epäluuloinen, mutta jos joku haluaa päästä tuttavaa läheisemmäksi, saa tehdä vähän työtä sen eteen. Koira on hyvin oman arvonsa tunteva eikä uros ei voi sietää juoruajia, laiskureita tai tahallaan muiden siivellä eläviä, hyödyttömiä kirppukasoja. Uroksella on hyvinkin selkeät mielipiteet asioista eikä Ryan todellakaan pelkää sanoa niitä ääneen. Tuo ei myöskään pelkää puolustaa itseään, oli kyse sanallisesti tai fyysisesti osoitetusta uhasta, mutta yleensä kaikki miettivät kaksi kertaa ennen kuin alkavat aukoa päätään suurikokoiselle, voimakkaalle paimenkoiralle. Ryan ei ole muille millään tavalla ilkeä ja leppyy aika nopeasti, ollen valmis antamaan anteeksi jopa pahimmille vihamiehilleen. Niin sanotusti vapaalla ollessaan, puolison ystävien ja luotettavien tovereiden seurassa Ryanista nousee esiin se kujeileva, elämäniloinen poikamies puoli, jota maailma ei ihan kokonaan ole onnistunut kitkemään pois. Normaaleissakin tilanteissa tuo lempeämpi luonne voi vilahdella. Mutta vieraiden edessä, ja joissain virallisemmissa tilanteissa Ryan nostaa juron, kunniallisen sotilaan  asenteen päälleen. Ryan pitää theratyöstään laumassa, mutta osallistuu innokkaasti muihinkin töihin, kuten rajojen tarkastukseen ja metsästykseen, jos ehtii.

Ulkonäkö: Tumma, vahvarakenteinen, kookas. Siinä on lyhyesti tiivistettynä Ryanin ulkomuoto. Uros on normaalia rotunsa edustajaa muutamia senttejä suurempi, säkäkorkeudeltaan noin 80cm. Olemukseltaan uros on maskuliininen ja ryhdikäs. Turkki on keskipaksua, ja säänkestävää. Pehmoinen pohjavilla on väriltään beige, mutta päällyskarva sitä vastoin on karhea ja suurin osa Ryanin kehosta on verhoutunut mustaan. Vaaleampia värejä on valkea ja vaalean beige. Uroksen vatsanalus, jalkojen sisäpuolet (nivusten ja kainaloiden alue) sekä hännänalus ovat valkoiset. Beigeä on taas jaloissa, kintereistä/kyynerpäistä alaspäin. Lisäksi kasvojen kuvionti, rinta, kurkku ja korvien sisäpuolet ovat hiekan vaaleat. Poskien ollessa beiget, silmän ympärykset ja korvien taustat sävyttyvät asteen, tai pari tummempaan, lämpimän ruskeaan. Muutoin uroon keho on kuonosta hännänpäähän saakka musta. Polkuanturat, kynnet sekä kirsu ovat myöskin tummat. Ryanin silmät ovat syvän siniset, mutta usein ne näyttävät lähes mustilta. Kesykoiran ajoilta Ryanin kaulassa on paksuhko ketjukaulapanta. Uros on lihaksikas, ja kestävä, mutta mikään pikajuoksija suurikokoinen paimenkoira ei ole. Ei Ryania kuitenkaan kannata hitaaksi haukkua, mutta tuolla voi olla vaikeuksia saada vähänkin ketterämpi yksilö kiinni taistelussa. Mutta vastustajan on parempi pitää varansa, sillä paimenkoiran vahvoista leuoista ei parane ottaa kovin montaa osumaa.

Muuta:
Ääninäyte || Kuva
Ryan etsii kumppania ellei useampaakin!
Jotta pelitoveri hämmentyisi; rooliteksteissä Ryania kuvaavia sanoja ovat; itä-eurooppalainen, paimenkoira, ketjukaula, tummaturkki sekä paimen taivutuksineen. (paimenen, paimenelta)

Menneisyys:
Useammankin kerran Ryan on jo todennut tulleensa Supraviin pohjoistuulen mukana. Romanian metsistä katsottuna Ryan syntyi pohjoisessa, luultavasti Ukrainan länsiosissa tai Venäjällä. Ryan oli pennusta asti armeijan kasvatti, samaisessa työssä sen kumpikin vanhempi oli ollut. Nykypäivänä armeijakoira tarkoittaa aika samaa kuin poliisi- tai rajavartionkoira. Oikeastaan koirien tehtävät ovat niin samanlaiset että vain ohjaajan univormun väri ja tunnus merkitsevät. Ryan oli erikoistunut koulutukseltaan vartio- ja pommikoiraksi. Pennusta asti uros kasvoi ystävällisen venäläissotilaan kanssa, joka oli jo vuosikymmenen ajan työskennellyt juuri pommikoirien kanssa. Kyseinen mies koulutti Ryanin ja toimi työtehtävissä sen ohjaajana. Ryan myös asui miehen pienessä kerrostaloasunnossa kaikki lomat ja vapaapäivät, vaikka koira olikin virallisesti valtion omistuksessa. Ryan ei sellaista seikkaa tietenkään tiennyt, van venäläinen oli urokselle isäntä.
Kolmivuotisen koulutuksensa ajan uros harjoitteli ja työskenteli tullissa ja lentokentällä, etsien autoista ja tavaroista pommeja ja aseita. Poliisin taholta Ryanin työkavereina oli myös huumekoiria ja itse asiassa, nämä kaksi työkoiratyyppiä koukutettiin samalla asemalla lentokentän lähellä. Valtion syistä johtuen takavarikoidut esineet saatettiin varastoida jopa kuukausiksi tai vuosiksi erääseen tarkasti vartioituun varastorakennukseen ja siellä Ryan pääsi harjoittamaan vahtikoiran hommia. Kummassakin työssään Ryan oli tavattoman hyvä ja tottelevainen koira, ja uros sai suosiota muidenkin aseman henkilökunnan joukossa.

Ryanin täyttäessä kolme ja puoli vuotta, asema sai komentokutsun, jonka mukana itään vietiin jokainen sotilas, ja pommikoira ohjaajineen. Ryan, joka oli vain muutamia kuukausia sitten saanut koulutuksensa päätökseen, pääsi myös mukaan. Idässä oli jo pitkään ollut levottomuuksia, eikä koiria tietenkään lähetetty oikeisiin taisteluihin. Mutta siviilialueet ja vallatut kaupungit piti tarkistaa miinojen ja muiden sellaisten varalta. Tarvittiin vain lyhyt lentokonematka ja Ryan pääsisi täysin uusien kokemuksien perään.
Matkaan lähti myös valkoinenpaimenkoira, Vetra-niminen narttu. Narttu oli ollut asemalla vasta vuoden verran, mutta sillä ja Ryanilla oli jo pientä säpinää. Nuori Ryan ei paljoa ihastumisestaan ymmärtänyt ja työnarkomaanina se ei paljoa huomiota nartulle antanut. Vetra sen sijaan oli Ryaniin ihastunut, mutta ujosteli tunteidensa paljastamista ehkä luonteensa takia, ehkä myös siksi että työn vuoksi narttu oli steriili. Kai Vetra häpeili sitä seikkaa ettei voinut ikinä saada pentuja, mutta komennon alkaessa se rohkaistui kertomaan Ryanille. Nartun onneksi Ryan suhtautui asiaan hyvin ja oli itsekin tykästynyt työpariinsa. Idässä he saivatkin olla paljon keskenään, sillä koirien ohjaajat olivat työpareina ja muutenkin kaveruksia vapaa-ajalla. Työ vallatuilla alueilla ei kuitenkaan ollut turvallista, sillä sielläkin oli yhä väkivaltaa, pommeja ja joskus kapinallisia. Komentoa oli ehtinyt kulua vain kaksi viikkoa, kun Ryan ja Vetra, muun joukon kanssa syrjäkylälle tarkastamaan tienvarsia. Joukon kimppuun hyökkäsi luultavasti kapinallisia, sillä hyökkäysjoukolla oli mukanaan kunnon aseita kuten rynnäkkökiväärejä ja kraneetteja. Hyökkäys kesti vain muutamia minuutteja, ollen täynnä räjähtelyä. Vetra luultavasti kuoli, ollessaan aivan singolla ammutun auton vieressä. Ryanin ja sen isännän lähettyvillä räjähti granaatti, jonka sirpaleisiin Ryanin isäntä kuoli. Ryan sai myös saman granaatin sirpaleesta pahan haavan takajalkaansa. Haavoittuneena, räjähdyksistä kuurona ja tietäen koko muun joukon kuolleen Ryan pakeni läheiseen metsään. Eivät ihmiset lähteneet koiran perään, mutta haavoineen Ryan kävi kuoleman rajoilla. Uros toipui viikon verran metsässä ja lähti sitten eksyneenä haahuilemaan länteen. Kului puoli vuotta ja viisivuotias Ryan tajusi vaeltaneensa kotimaansa alueelle. Puolessa vuodessa koira oli kuitenkin tykästynyt villiin elämään. Ryan lähti etelään, saapuen aikanaan Supravin metsiin eikä ihmisistä ei jäänyt muistoksi kuin ketjukaulapanta.
Entisen työnsä vuoksi Ryan on kylmähermoinen, vakava ja ylpeä kaveri joka karaistui villikoirana vain enemmän. Joku saattaa sanoa että Ryanilla ei ole huumorintajua, mutta moinen mahtaa olla tapauskohtaista. Ryan eli Supravissa talven ajan erakkona, ennen kuin päätyi liittymään Fightersin laumaan. Laumassa oli tuolloin suuriakin muutoksen tuulia, ja Ryan onnistui saamaan itselleen theran, eli parantajan aseman.
Hieman liittymisen jälkeen Fighters ja Castigator tekivät sopimuksen laumojensa alueista ja Ryan laumatovereineen sai tehtävkseen mennä tutkimaan uutta aluetta. Siellä Ryan tapasi Jatta-nimisen kulkukoiran, joka paljastui osaavan parantajantaitoja. Jatta otettiin laumaan väliaikaisesti, jotta se opettaisi Ryania paremmaksi theraksi. Sinä aikana, kun Jatta sitten viimein lähti, Ryan sai kumppaninsa Wilon kanssa kolme pentua, joista kaksi oli narttuja ja yksi oli uros. Vanhin pentu sai nimekseen Ivery, keskimmäistä urosta kutsuttiin Buukuksi, ja nuorin pentu sai Ryanin ensimmäisen ihastuksen nimen Vetra. Pennut syntyivät kokousaukion aka leirin luona, mutta ne siirettiin pian puunjuurakkopesään, jonka Norok oli kovin ystävällisesti lahjoittanut perheen kodiksi. Ryan pitää kyseistä tekoa melkoisessa arvossa, vaikka Norok ei vaikuttanut olevan kovin kiintynyt puuhun, vaikka kertoikin sen ryttyisen rungon sisältävän muistoja Norokin nuoruudesta. Isänä Ryan pyrkii olemaan lempeä, mutta opettavainen. Koska uros itse on tottunut kovaan kuriin, välittyy sääntöjen noudattamisen tärkeys, kohteliaisuuden korostus ja sen sellainen toivottavasti pennuillekin. Siihen uros ainakin pyrkii, olemaan isä josta pennut välittävät, ja jolta pennut voivat hakea tukea, mutta jota myös tulee ehdottomasti kunnioittaa. Suojatakseen pentujaan theratyön mahdollisilta varjopuolita Ryan suunnittelee "työpisteensä" tekemistä lähemmäs leiriaukiota. Ei kotiin sovi tuoda sairaita, loukkaantuneita ja kuolleita koiria pentujen toljoteltavaksi.

Suhteet:

Willow || Fiksu, energinen, ellei jopa riehakas, sekä Ryanille itselleen rakas. Noilla sanoilla Ryan kuvailisi äkkiä paikalle pöllähtänyttä collienarttua, joka kumminkin oli jo ensihetkestä lähtien Ryanin mieleen oleva tapaus. Erityisesti sen seikan suhteen, että Ryan on tottunut enemmän vakaviin kivikasvoihin, on nartun "pentumainen" innokkuus perin hauskaa. Ja välillä Ryanista tuntuu, että hän kohtelee Wiloa kuin uteliasta pentua, vaikka ei itsenäinen narttu huolenpitoa tarvitsisi. Vaikka Ryan on hieman pahastunut nartun häipymisestä laumastaan, on paimenkoira kumminkin iloinen mukana kulkevasta seurasta, josta Ryan ei ehkä haluaisi eroon millään hinnalla. Ryanin ensimmäisten pentujen emo, joiden kautta uroksen suhde Wiloon on syventynyt vahvaksi rakkaudeksi.
Ryan on yllätynyt siitä, kuinka paljon... rauhallisempi Wilo on emona. Mutta se on vain hyvä, parempaa, lempeämpää ja taitavampaa emoa pennuilleen Ryan ei olisi voinut löytää.

Norok || Kertakaikkiaan hyväksi seuraksi osoittautui kuitenkin Czyan seurassa ollut koirasusi Norok, joka koko poppoota; Ryania, Wiloa, ja Czyaa lähti viemään laumansa luo. Ryan pitää näin henkilökohtaisesti Norokia suuressa arvossa, sekä myös sen vuoksi, että matkalla vuoren ylitse koirasusi pelasti Ryanille tärkeän Wilon.
Myöhemmin elämä laumassa tämän koirasuden kanssa on nostanut Norokin todellisen ystävän tasolle. Vaikka Ryan ei edellenkään vanhoillisuudessaan pidä Norokin "holtittomuudesta", voisi Ryan kepein mielin antaa pentunsa Norokin luokse hoitoon. Ryan luottaa Norokiin täysin, vaikka joitain asioita tulee varmasti aina vähän halveksumaan.

Czya || Ryania kohtaan porkkananarttu vaikuttaa olevan hiljainen ja etäinen, ja jotenkin Ryanista tuntuu, ettei Czya välitä Ryanin seurasta. Ryan ei kummminkaan ole narttua mikään tuomitsemaan, sillä ei hän ole oikeastaan edes sanaakaan Czyan kanssa vaihtanut, vaikka kulkivatkin hyvän matkan yhdessä, ja aikovat vieläpä liittyä samaan laumaan. Ryan toivoi välien lämpenevän tämän nartun kanssa, ja kaipa ne niin tekivät, ainakin Ryan kokee Czyan olevan vanhan uroksen seurassa huomattavasti rennompi kuin alkuaikoina. Muutoin Czya olisi varmaan jäänyt pelkäksi laumatoveriksi, mutta Ryanin puoliso Willow on kovin kiintynyt Czyaan. Ryan siis näkee Czyaa usein, ja näin ollen on tottunut porkkanan seuraan. Ryanista Czya on hivenen vastuuton emo, mutta tajuaa olla menemättä neuvomaan Czyaa emoasioissa, eihän se ole uroksen hommaa.

Yönsielu || Tapettuaan Yönsielun kanssa kolme häirikkökoiraa, Ryanin kanssakäyminen kävi tämän koirasuden kanssa kovin läheiseksi. Mitään palavaa rakkautta kumpikaan ei tainnut loppujen lopuksi tuntea. Ryan järkeili, ettei laumattoman ja laumassa elävän kaksikon suhteesta tulisi mitään, mutta uros nautti mustan nartun seurasta kaikin siemauksin. Paimenkoira oli kuitenkin harmillisen tietämätön Yönsielun pimeästä puolesta, ja siitä, että koirasusi taisi jo tuolloin käyttää itä-eurooppalaista hyväkseen. Koska kaksikon suhtautuminen jäi hieman kysymysmerkille, ei Ryan ole aivan varma mitä Yönsielusta ajatella.

Sumu || Nuoren valkoisenpaimenkoiran kohtaaminen oli lyhyt, mutta sitäkin antoisampi. Sumu antoi Ryanille tärkeän tiedon laumoista ja kaiken kukkuraksi opasti vanhemman koiran mitä mainioimmalle juomapaikalle. Matkalla kaksikko törmäsi ihmisten ansaan, josta Ryan kertoi hihnakoiraelämänsä pohjalta Sumulle. Ketjukaulaa kuitenkin jäi hieman harmittamaan laumoista puhumisen vähäisyys, mutta Ryan ei ollut halunnut käydä käsiksi nuoreen koiraan saati painostaa sanoilla. (Huom! Pelaaja hahmoineen poistui keskuudestamme toukokuussa 2016)

Vahlok † || Tämän erakkokollegan Ryan tapasi vain kerran, positiivisissa merkeissä. Ryan tuntee Vahlokin etäisesti velihahmona, sillä tämä uros tuntui omaavan samankaltaisen arvomaailman kuin Ryan. Vaikka Vahlokilta pyydetty apu kaivertaisikin mieltä, olisi Ryan hyvillään, jos kohtaisi vahtikoiran uudelleen. Ryan ei ole tietoinen, että Vahlok kuoli karhun kynsiin pian kaksikon kohtaamisen jälkeen.

©2019 .ıI Supravi Iı. - suntuubi.com